Dishonored 2
2016. november 13. írta: ZsubiHUN

Dishonored 2

Collector's Edition

Nem volt könnyű dolga 2012-ben a Dishonored első részének, hiszen egy lassan leköszönő konzolgeneráció gépeire (és PC-re) jelent meg, teljesen új címként. Ilyenkor a vásárlók jobban szeretik a már bejáratott sorozatokat, ismerik azok világát, karaktereit. A csalódás valószínűsége kics, míg a bevételé nagy, így mindenki jól jár. Az Arkane Studios (maguk mögött a Bethesdával) mégis bevállalta az őszi szezon elejét, pár héttel a nagy címek előtt került a boltokba a steampunk világban játszódó játékuk. Szerencsére bejött a számításuk, a megalkotott világ, a sztori és a játékmenet a kritikusoknál és a játékosoknál is célba talált, az év legjobban fogyó új címe lett. Ezzel megnyílt az út a folytatás előtt, már az új generációra, de, ahogy oly' sok játéknál manapság, előbb az első rész definitív kiadása jelent meg.

A Collector's Edition bálnazsírral tömve talán még ütősebb lett volna, de egy tégely zsír kevésbé mutatós a polcon, mint egy maszk. A kiadás egy igen impozáns méretű dobozban foglal helyet. Kinyitva a jó minőségű, belül egységesen pirosra festett kartont a kétoldalú poszterrel találkozunk. Fényes, kiváló minőségű, kellően vastag papírt használtak. Egyik fele színes, másik monokróm, de mérete miatt kihajtva vitrinbe nehezen helyezhető. A játék sötét, kicsit a Thiefre emlékeztető dizájnú steelbookba került. A két külső oldalon két különböző minta kapott helyet (ezt a Doomnál miért nem sikerült megoldani?), míg belül egy szép artwork. A maszkot kiemelve találjuk meg Emily gyűrűjét egy bársony bélésű tartóban. Mind a doboz, mind a belső tartalom kiváló minőségű, nem akar már az első nyitásnál széthullani, a borítás sem jön fel sehol, kiváló munka. Valamint lánykérésre is alkalmas. A gyűjtői kiadás fő darabja Corvo maszkja. Ahogy a Darksiders II-nél, úgy itt is az a szomorú helyzet áll fenn, hogy a nem hordható. Kivéve keskeny fejű gyerekeknek. A kidolgozottságot panasz nem érheti, nagyon szép az egész. Ugyan egyik része sem mozgatható, de a belső piros gumi puha, szépen kidolgozott, míg a külső borítás szépen festett, nem szembetűnő, hogy műanyag. Egyetlen apróságot csak tudok felróni a készítőknek, hogy a tartóra nem rakták rá a Dishonored 2 logót, csak mellékelték hozzá. Így persze garantált, hogy mindenkinek egyedileg lesz ferde a felirat.
Az árazással sem szálltak el szerencsére, 30999 Ft-ért szerezhető be a CE, ami mai viszonylatban igazán kedvező árnak számít.

A képeken látható Artbook Selection előrendelői ajándék volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mycollection.blog.hu/api/trackback/id/tr1211956869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása