Red Dead Redemption II
2018. november 09. írta: ZsubiHUN

Red Dead Redemption II

Ultimate Edition és Collector's Box

Vadnyugat. A civilizált ember által meg nem hódított vidék az Újvilágban. A törvény keze a legtöbb helyre még nem ér el, a bandák vígan fosztogatnak és tartják rettegésben a farmereket, rabolnak ki vonatokat és postakocsikat. Aki az útjukba mer állni, azt végighurcolják a poros kisvárosok főutcáján, miközben a hatlövetűjükkel a lövöldöznek. A vadregényes tájon bölénycsordák vonulnak, prérifarkasok vadásznak nyulakra, a marhacsordákat télen farkasok tizedelik, míg a hegyekben a medvék az urak.
Ebbe, a legtöbb ember által kedvelt világba repített 2010-ben a Rockstar Games több millió játékost. Ugyan voltak korábban is sikeres western környezetbe helyezett játékok, hiszen a Call of Juarez - egyszer egy vásárló jelölt meg is jegyezte az üzletben, hogy ez a mexikói Call of Duty, amin csak azért nem röhögtem teli pofával, mert nem farkasok neveltek fel - első része 2006-ban jelent meg, 2009-ben már túl volt a második felvonáson. Ott volt a Gun, a Red Dead Revolver, de mégis a Red Dead Redemption érte el az igazán átütő sikert. Ki ne akarta volna magáénak tudni a GTA IV készítőinek western játékát?! Akkoriban nagyjából mindenki, a játék hatalmas sikert aratott, az országban konkrétan hiánycikk volt. Ezt azért tudom ennyire, mert a megjelenés után kezdtem az 576-nál dolgozni és nagyjából minden harmadik ember ezért jött be az üzletbe. Minden ízében zseniális játék volt. Hatalmas bejárható területtel, tökéletes hangulattal, gyönyörű grafikával (azok az esők, ugye), változatos élővilággal és Mexikóval. Aztán ott volt mellé az online játék, órákat lehetett lovagolni a haverokkal, fosztogatni, küldetéseket csinálni, pókerezni, versenyezni, hogy ki ér el Armadillóból hamarabb a MacFarlene's ranch-re. Az akkori zombis őrületet meglovagolva kiadták az Undead Nightmare kiegészítőt. A sztori nem volt hosszú az alap játékhoz képest, de egyrészt jó áron adták, másrészt nagyon jól illesztették be annak történetébe. A mindenféle különleges befogható ló csak a hab volt a tortán
.
Erre a múltra kellett kihozni az előzmény-folytatást. Természetesen a Rockstar ezt az akadályt is leküzdötte, a Red Dead Redemption II hatalmas siker, minden valószínűség szerint elhozza az Év játéka címet.

Az RDR-ből annak idején nem jelent meg klasszikus gyűjtői kiadás, így nagyon vártam, hogy mit tehetek a polcra ebből. Sajnos/szerencsére a Rockstar egy általános Collector's Box-szal állt elő, mely nem tartalmazza a játékot, így azt külön kell beszerezni. Mindjárt három különféle kiadás közül lehet választani, melyeket jobban megnézve, azért annyira sokban nem különböztek, de legalább megkérték az árukat. A fullos csomag, amit én magam is beszereztem, Ultimate Edition néven került az előrendelési listákra, ahonnan nem kifejezetten baráti ára ellenére, 32000 (HARMINCKÉTEZER) forint egy fémdobozos játékért, rövid időn belül elfogyott. Másfélszeres ár a normál kiadáshoz képest! Megérte. Mikor átvettem (amióta nem videojáték fronton dolgozok, most voltam először nyitásra egy boltban játékért), ketten is próbáltak ilyet venni, de nem volt szabad készlet az üzletben. A papírtokon belül lapul a piros steelbook, mely előlapján a Red Dead Redemption II logó/felirat található, míg a hátlapra az elkerülhetetlen és méretes Rockstar logó került.A festés minősége kiváló, szerencsére csomagolás és szállítás közben sem sérült meg. Mellé csomagolták egy vaskos térképet, ami így nem feszíti szét a fémdobozt. Belül a DLC-k, a szerény kiskönyv és a két lemez kapott helyet. Ezeket eltávolítva tárul elénk a belső kép, amin a banda nyolc központi tagja néz egymással farkasszemet. A piros hátteret megtartották, nagyon szép a rajz. Rakhatták volna ezt a térkép hátoldalára.

A Collector's Box árazását az Ultimate Editionhöz lőtték be, szintén 32000 forintot kell érte kicsengetni a kasszánál (így már hatvannégyezret fizettünk a játékért!), de itt az embernek egy cseppnyi hiányérzete sem lesz. Már csak a súlya miatt sem. A GTA IV széfkazettájához hasonlóan itt is a fém uralja a vastag kartonból készült, ügyesen nyíló dobozt. Egy lakattal zárható fém ládikát kapunk. Kinyitva a doboz a doboz dobozában elvet követve tudjuk kibányászni a tartalmát. Kapunk egy, dobpergés, piros kendőt, így lesz mit magunkra kötni, ha a sarki kisboltot akarjuk kifosztani. Kapott egy szolid RDR II logót és a nagyi által is elfogadott mintát. Alatta a játékban is lapozgatható katalógus kézzel fogható mását találjuk. Az ilyenekre szokták mondani, hogy pont mint a TV-ben! Esetünkben játékban, ugye. Minden benne van, amit Arthurt irányítva is láthatunk. Leírásokkal, reklámokkal, árakkal. A papír hasonló, mint egy könyvé, a lapok ugyan vékonyabbak, mégis tartósak, kedvem lenne rendelni egy jó kalapot. Ha felírtuk a végébe a rendelésünket fegyverekből és konzervekből, nekiállhatunk összerakni a Saint Denis-t ábrázoló puzzle-t. A darabok elég nagy méretűek, jó vastagok, így nincsenek annyira kitéve sérülésveszélynek, de ez a sötétszürke, korabeli rajz a városról elég nagy kibaszásnak tűnik. Már-már csillagkép szinten. Tovább túrva a ládikában kezünkbe akad annak kulcsa, melybe rakhattak volna egy picivel több anyagot, de így is rendesen zár, sok próbálgatás után sem esett szét vagy akadt be. Találunk egy kis szütyőben kitűzőket, van itt revolver, puska, kés, minden, ami a vadnyugaton kellhet a túléléshez. A francia kártya pakli itt is elmaradhatatlan, de legalább nem érzem erőltetettnek, mint sok másik collector's editionnél. A programban rengeteg gyűjtögetni való van, ezekből talán a legjobbat, a cigis dobozba csomagolt kártyákat kapjuk meg. Sajnos nem mind a száznegyvennégy darabot, de tizenkettőben így is gyönyörködhetünk. Nem bánnám, ha később mind kapható lenne a Rockstar warehouse-ban, szívesen látnám őket egyben. Az exkluzív kincsestérképet ne szagoljátok meg, rettentően büdös, elég követni az instrukciókat! Az utolsó papírnehezék egy challenge coin, amit egy mágneses tartóba raktak. A bevonata arany hatású és egy amerikai bölényt láthatunk rajta.

Ezért a pakkért ugyan egy kisebb vagyont kell kifizetni, de megéri. A Red Dead Redemption II nagy valószínűséggel elnyeri az év legjobbja címet, megdönt minden maradék iparági rekordot, amint elindul az online része, míg a Collector's Box csurig van tartalommal, amelyek mind kiváló minőségűek. Nem behányták az egészet a ládába, hanem mindent külön-külön, igényesen becsomagoltak. Nem szakad, nem gyűrődik, nem kell attól félni, hogy megsérülnek. Egyedül a kincses térképet nyomták vékony papírra, de ennek így kellett lennie, vastag kartonon nem lenne hiteles.

Aki szereti a gyűjtői dolgokat, de nem vonzza a játék, jelentkezzen egy pofonért bátran ruházzon be a ládára, büszke tulajdonosa lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://mycollection.blog.hu/api/trackback/id/tr5514357381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Feiertag Erik · http://fastfoodcentral.blog.hu 2018.11.24. 19:29:41

Basszus ha tudom hogy ennyi király cucc van benne én is megveszem 576-tól BF akcióban, a promóképeken alig látszottak a jóságok amik járnak hozzá! :(
süti beállítások módosítása