Tavaszi nagy dobások (2019)
2019. február 25. írta: ZsubiHUN

Tavaszi nagy dobások (2019)

Az év első két hónapjában viszonylag kevés a megjelenés, így lehet gyűjteni a pénzt a tavaszi rohamra. Oké, idén becsúszott egy elég borsos árú Resident Evil 2 remake, aminek az ára már a megjelenés előtt az egekbe szökött, de engem teljesen hidegen hagyott. Hagyok időt, ezt feldolgozni, addig liftzene

Valamiért a jó időt hozó címek sem fogtak meg. A Far Cry: New Dawn-ból nem jelent meg semmi igazán érdekes, pedig egy Primalhez hasonló pakkot kidobhattak volna. A Metro: Exodus a Resi 2 szintjén van, szép-szép, de otthonra nem kéne. Már kezdtem azt hinni, hogy ez a tavasz a spórolásról fog szólni, de egyrészt rászabadultam ebay-re, ahonnan  futnak be a Dragon Ball szobrok, másrészt megtetszett a Devil May Cry 5 fémdobozos kiadása. Ezért erről most nem is lesz szó, majd két hét múlva, amikor megvettem.

Dark Souls Trilogy - Collector's Edition

Végre egy csomagban is megvásárolható lesz a Dark Souls trilógia, amihez készítenek egy igen masszív és borsos árú gyűjtői kiadásban. A csomag tartalma:

- a játékokat minden DLC-vel,
- a három játék, hat lemezes, digipackos zenei CD gyűjteményét,
- a Dark Souls világának460 oldalas "tömör" kivonatát, melyben többek között az NPC-k párbeszédei és exkluzív művészeti rajzok találhatók,
- egy 37 cm magas, sorszámozott, kézzel festett bő 27 cm széles monstrumot, amit szerényen csak szobornak hívnak. Ez egy elit lovagot ábrázol a tábortűz mellett állva.

A csomag ára 449£ és kizárólag az Egyesült Királyságban lesz kapható.

ds_trilogy_ce.jpg

Days Gone - Collector's Edition

Ugyan PlayStation játékos (már-már rajongó) vagyok és leszek, de mégis vannak olyan címek a Sony kínálatában, amik nem érdekelnek. Ilyen volt a God of War, ahol nagyon zavart a rögzített kameranézet (szerencsére a 2018-as epizódban ezt dobták, így ez már beszippantott), a The Last of Us-szal egy percet sem játszottam, pedig a Naughty Dog játékait szeretem (a Jak & Daxtert kellene már folytatni vagy csak remake-elni) és így vagyok a Days Gone-nel. A zombis témáért nem vagyok oda, így hiába lesz jó a játék többi része, kimarad. Viszont két különböző kiadás is készül hozzá, akárcsak az elmúlt időszak minden PS4 exkluzív címéhez. A Collector's Edition tartalmazza:

- egy szobor, mely Deacont és hű társát, a motorját ábrázolja,
- a játék fémdobozos kiadását,
- fizikális és digitális művészeti albumot,
- hat darab gyűjtői kitűzőt,
- fizikális és digitális zenei gyűjteményt,
- négy darab matricát
- felvarrót,
- DLC-ket.

Üdvözlendő, hogy az új trendekkel ellentétben nem csak digitális a soundtrack, hanem fizikálisan is a csomagba teszik. Aki egy egész polcot vagy területet rászán egy játékra, így még szebbé tudja varázsolni a kihelyezést. A digitális artbook pedig mindig elérhető, nem fogdossa össze senki, a képeket fel lehet használni. Az ára itthon 49999 Ft, de elég limitált példányban lesz elérhető.

days_gone_ce.jpg

Mortal Kombat 11 - Kollektor's Edition

99000 Ft. Ennyiért már lehet venni egy viszonylag elfogadható mosógépet. Vagy egy jó főzőlapot. Esetleg egy mobiltelefont. Vagy egy új ágyat matraccal. Vagy elköltöd az új Mortal Kombat gyűjtői kiadására. Ennyi pénzért táncoló Sony Blade-et (vadabb természetűeknek Mileena-t) várna az ember, természetesen minimális ruhában, mindenféle játékszer... vagyis... egy egész diorámát, középen a trónon ülő Shao Kahnnal, millió Mortal Kombatos bizbasszal, fémdobozzal, season pass-szel, de nem! Az egész csomag az alábbiakat tartalmazza:

- a játék prémium kiadása (tartalmazza a DLC-ket),
- fémdobozt MK logós mágnessel,
- életnagyságú Scorpion maszkot.

Ennyike. Majdnem SZÁZEZER forintért. Gyűjtőként általában elfogadom egy-egy kiadás árát, mert vagy érdekel annyira a játék, hogy megvegyem, vagy tényleg olyan tartalom van a dobozban, ami megéri az árát. De itt nem tudok, szerintem nem is lehet érveket felhozni amellett, hogy ez miért kerül ennyibe. Biztos nagyon jó lesz az a maszk, kiteszed a vitrinbe, mindenki ámuldozni fog tőle, de bazmeg ez csak egy maszk! A fémdoboz a mágnessel jól néz ki, de ennyi. Ki és miből fogja ezt a 35 cm magas maszkot gyártani, hogy önmagában ér, és legyünk most nagyvonalúak a steelbookkal és a season pass-szel, hetvenzer forintot?! Mondjuk a marketingeseket csak dicsérni lehet, mert így nincs olyan nap a megjelenésig, hogy ne kerülne szóba ez a kiadás és ezzel együtt a játék.

mk_11_ke.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mycollection.blog.hu/api/trackback/id/tr9214579114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása