Darksiders II
2015. november 01. írta: ZsubiHUN

Darksiders II

Collector's Edition

A Darksiders első része nagy kedvencem lett, kétféle kiadásban is a polcomra kerül, közepes erőkkel keresem az első rész NTSC kiadását a csillogó (Discosiders) borító miatt, három éve premierkor vettem meg a Darksiders II Collector's Edition. Az első részt imádtam, a másodiktól mindenből többet és szebbet és jobbat vártam. Sajnos csak részben jöttek be a számításaim. A bejárható terület ugyan hatalmas lett, emiatt azonban sok helyen kissé üres, csak vágtatunk keresztül a kanyonokon és tisztásokon. Viszont a világok jól elkülönülnek egymástól, Halál rettentően cinikus (mondjuk milyen lenne?), a fegyverek változatosak, a fejlesztési lehetőségek nekem pont elegendőek és a történet továbbra is érdekes. Míg Háború inkább erőből harcolt, addig Halál mozgáskultúrája sokkal akrobatikusabb, a harci kalapácsok kevésbé illenek a pörgős küzdelmekhez. Szerencsére a bevethető varázslatokkal ezt is lehet ellensúlyozni, így mindenki megtalálhatta a neki tetsző és fejleszthető fegyvert.
A THQ csődje után úgy nézett ki, hogy soha nem lesz befejezve a Lovasoko története, de a Nordic Games gazdagon bevásárolt a címekből, a Darksiders széria is hozzájuk került. Sajnos a Vigil Games nem, ők a Crytekhez kerültek, így még mindig várni kell a harmadik részre, de talán a második rész újra kiadása lehet ennek előhírnöke.

A gyűjtői kiadás a játék normál kiadását tartalmazza (körülményesen aktiválható) DLC-kkel, artbookot és a Halál által hordott maszk másolatát. A művészeti album a Halálról, az ellenfelekről, fegyverekről és a környezetről tartalmaz különféle rajzokat, fejlesztői kommentár nélkül. A letölthető tartalmak között van páncél- és fegyvercsomag, egy dungeon egy igazán remek ellenféllel a végén, valamint a digitális soundtrack. A zene Jesper Kyd műhelyéből került ki, aki ismét tökéletes munkát végzett, tökéletes dallamok szólnak mindenhol. A Collector's Edition legérdekesebb eleme az 1:1 arányú Death mask, amit kényelmesen hordani nem lehet. Hacsak nem Voldemort az illető. Kidolgozottsága és az anyaghasználat kiváló. Nem érzi azt az ember, hogy összetörne, vagy bármi baja eshetne. A talapzat szépen tartja, így fenyegetően tud lenézni a polcról.

A bejegyzés trackback címe:

https://mycollection.blog.hu/api/trackback/id/tr978041148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OXI 2016.03.01. 16:19:51

Szia,

Teljesen új emberke vagyok itt, ennek kapcsán üdvözlök mindenkit.
Lenne talán egy abszolút blőd kérdésem, semmilyen formában nem jöhet szóba részedről ennek a játéknak az értékesítése? Reagálásodat előre is köszönöm! Igaz, lehet, hogy már tudom a választ :)

Nem mellékesen, gratulálok az igazán impozáns gyűjteményedhez!

ZsubiHUN 2016.03.02. 09:52:59

@OXI: Ha kettő lenne belőle, akkor talán megválnék az egyiktől, de így sajnos nem jöhet szóba. :)

Köszönöm, igyekszem be is mutatni, még ha elég rendszertelenül is frissülnek a bejegyzések. :D
süti beállítások módosítása