Might & Magic Heroes VII
2015. szeptember 30. írta: ZsubiHUN

Might & Magic Heroes VII

Collector's Edition

A Might & Magic Heroes sorozatot (lánykori nevén: Heroes of Might & Magic) senkinek sem kell bemutatni, ha egyszer is játszottál PC-n, nem lehetett elkerülni a harmadik részét. Tipikus fantasy világ, ahol a jó és a gonosz harcol egymással, démonok, sárkányok, elfek, varázslók, dzsinnek, törpék, orkok, a mélység szülöttei, titánok, stb. Mindenki megtalálta a számára szimpatikus frakciót, majd leültünk egy kicsit játszani a gép elé. Lokális multiplayer, ültünk egymás mellett és néztük a másik lépéseit, hogy jól felkészüljünk egy ellencsapással. Amibe aztán az AI jól belepiszkált, de a többiek azonnal hasznos tanácsokkal láttak el, együtt dolgoztuk ki a taktikát, hogy ne a gépi ellenfél küldjön minket padlóra. Hanem egymással mérkőzzünk meg, már kettészakadt társasággal. Profik nem voltunk, csak szórakozásból játszottuk, de ezek igazán jó délutánok voltak! Évekkel később már hajnalba nyúló kalandozásokat folytattam a magyar fejlesztésű hatodik résszel, mert ugye csak még egy kört, aztán alszok! És bumm, így lett este 11-ből hajnal 2 óra 47 perc...

A Might & Magic Heroes VII bejelentésekor csak arra vártam, hogy legyen ebből is gyűjtői kiadás, mert a hatodik részből készült nagyon szép volt. Nem is kellett sokat várni a bejelentésre, a szobros, artbookos Collector's Edition Uplay shop exkluzív lesz! Hogymi?! Már ott tartottam, hogy nem zavar, megrendelem onnan, de szerencsére felkerült a webshopunkra. Ezzel megspóroltam a szállítási költséget és nem kellett azon izgulnom, hogy szállítás közben valakinek kiesik a kezéből, bele a véletlenül nyitva hagyott salétromsavas hordóba.

A színösszeállításában az Assassin's Creed: Unity Notre Dame Editonre hajazó dobozban érkező csomag tartalmazza a játék normál kiadását (fémdoboz illett volna mellé) két ajándék DLC-vel (egy hős és egy skirmish pálya), a Ubisoftttól megszokott zenei CD papírtokban (milyen jó lett volna betenni a fémdobozba), két litográfiát, kártyacsomagot (tarot kártyákkal) 96 oldalas művészeti albumot és a 26 cm-es Iván szobrot (cserélhető fejjel).
Tényleg kár a fémdoboz hiányáért, az AC szobros gyűjtőikhez jár, itt sem kellett volna kihagyni, három férőhelyesbe pont belefért volna az összes lemez.
A litográfiák most is kiváló minőségűek, de a belső műanyag doboz méretét nem sikerült eltalálni, így picit megszorult az alja a borítéknak, nehezen jöttek ki belőle.
A kártyacsomag nem nagy eresztés, láttunk már ilyet ezerszer, de legalább a méretük normális, a fontosabb lapok egyediek és csomagoltak mellé tarot kártyákat is, szabályleírással. (Erről nem közlök képet, mert még bevisznek tiltott szerencsejáték reklámozás miatt.)
Az artbook gyönyörű, simán felveszi a versenyt minőségben a Blizzard speciális kiadások mellé csomagoltakkal. Kiváló papírminőség, gyönyörű képek, terv és művészeti rajzok, egy rossz szavam nem lehet rá.
Cserélhetőfejű Iván (első ezen a néven) 26-cm-es szobra hősies és véres. A vér a szélben hősiesen meglibbenő köpenyének hátulján pöttyöződik, így nem sérti azonnal az erre érzékenyeket, mint az AC III Connor szobrán csörgedező. Az arc kidolgozása az árkategóriában megfelelőnek mondható, láttunk már ennél rosszabbat is, de annak nem lehetett cserélni a fejét sisakosra, hogy ne látszódjon. A részletek szépek, a festés nem folyt meg sehol, az anyaghasználat jó, egyedül az ellenség sisakjának agancsai nem az igaziak, ott kiütközik, hogy műanyag az egész.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mycollection.blog.hu/api/trackback/id/tr287868886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása